Antilliaanse Insel Air definitief naar Suriname

insel air, antillen, curacao, md-83

Gisteravond heeft Brian Da Souza, hoofd van de Burger Luchtvaart Autoriteit van Suriname (CASAS), nogmaals bevestigd dat Insel Air toestemming heeft om naar Suriname te vliegen. Het is nu zeker dat de Antilliaanse luchtvaartmaatschappij vanaf aanstaande maandag zijn vluchten naar Suriname zal gaan continueren. Dit zegt Jurgen Lippinkhof, directeur van Insel Air tegenover DAGonline.

Vergunning

Afgelopen dagen verschenen er verschillende tegenstrijdige berichten in de media. Zo zei de Surinaamse minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Jerry Miranda, “Dat de overheid geen groen licht heeft gegeven voor hervatting van vluchten.” 

Hierop kwam een reactie van Zita Jesus-Leito, de Curaçaose minister van Verkeer, Transport en Ruimtelijke Ordening. Zij zinspeelde op het intrekken van de vergunning van de SLM. “Als Insel Air niet mag landen in Paramaribo, zal Curaçao moeten nagaan wat er moet gebeuren met de vergunning van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij.”

Insel Air kreeg op 7 december 2017 toestemming van CASAS. De maatschappij voldoet aan alle veiligheidseisen. Suriname en Curaçao hebben daarnaast ook een bilaterale luchtvaartovereenkomst ondertekend waar Insel Air zich op kan beroepen.

 

Schulden

Insel Air heeft schulden bij de Surinaamse luchtvaartmaatschappijen SLM en Fly All Ways, maar “hier zijn afspraken over gemaakt”, zegt de directeur. Ook geeft hij aan dat de mensen die eerder een vliegticket naar Suriname hebben geboekt, een refund hebben gehad of de mogelijkheid om de reisdatum te verplaatsen.

Betaalbaar

“Bepaalde bedrijven zien ons liever niet komen. Maar wij gaan doen wat we de afgelopen jaren gedaan hebben en dat is voor betaalbare tarieven vliegen tussen Suriname en Curaçao”, aldus Lippinkhof.

Insel Air vliegt vanaf maandag 18 december 2017 tweemaal per week (maandag en vrijdag) op Paramaribo met een MD-83 toestel.