Autobestuurder “hit and run” Anamoestraat aangehouden

Verdachte hit and run
Foto: Korps Politie Suriname

Het Arrestatie Team van Suriname heeft in de avond van donderdag 23 mei de vermoedelijke doorrijder Regillio M. aangehouden. Regilio M. wordt ervan verdacht op donderdag 16 mei de 50-jarige Clifton Boerleider aangereden te hebben aan de Anamoestraat en hem in hulpelose heeft achtergelaten. 

De politie van het ressort Geyersvlijt kreeg op donderdagmorgen 16 mei de melding, dat een man bewusteloos langs de Anamoestraat lag. De wetsdienaren troffen de man, die naderhand de 50-jarige voetganger Boerleider zou blijken te zijn, bewusteloos langs de weg met onder andere een zware letsel aan zijn hoofd. Het slachtoffer is opgenomen op de afdeling Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis.

Dankzij informaties vanuit de samenleving en beeldmateriaal van de aanrijding is de politie Regillio M. op het spoor gekomen. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld hangende het onderzoek. De verdachte ontkent dat hij het slachtoffer heeft aangereden. Volgens hem heeft iemand anders het strafbaar feit gepleegd. Voorts dat die persoon inmiddels naar het buitenland vertrokken is.

De auto waarmee de verdachte vermoedelijk de aanrijding gemaakt heeft is achterhaald en is in het belang van het onderzoek in beslag genomen meldt het Korps Politie Suriname.