Automobilist (35) die man met fiets doodreed was dronken en meldt zich bij de politie

politieauto, suriname, paramaribo
Foto: KPS

De man die vanochtend op de Anton Dragtenweg in Suriname een man met een fiets doodreed heeft zich gemeld bij het politiebureau Geyersvlijt. Dit meldt de politie op zijn website.

De 35-jarige Richard B. reed na zijn daad door en liet de man in hulpeloze toestand achter. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Hond

B. verklaarde aan de politie dat hij in eerste instantie dacht dat hij een hond had aangereden. Bij thuiskomst zag hij de schade aan zijn auto en kreeg hij het vermoeden dat dit wel eens niet zou kunnen kloppen. B. werd vervolgens door de politie onderworpen aan een blaastest. Daarbij kwam vast te staan dat het alcoholpromillage in het lichaam van de automobilist te hoog was om aan het verkeer te mogen deelnemen. De man is in verzekering gesteld.

Onherkenbaar

De verwondingen op het lichaam van het slachtoffer zijn van dien aard dat de politie vooralsnog niet kan aangeven wie de man is en tot welke bevolkingsgroep hij behoort. Het slachtoffer bevond zich vanochtend omstreeks 04.45 uur op de Anton Dragtenweg, tussen de Advocaatstraat en de Kasudjiweg. Mensen die denken te weten wie de man met de fiets is wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Geyersvlijt, via telefoonnummer 451677 of 453570.