AZP-verpleegster (35) berooft zichzelf van het leven

cheryl engelhart, surinmame
Cheryl Engelhart. Foto: Facebook.

De Surinaamse verpleegster Cheryl Engelhart (35), verbonden aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), heeft zichzelf gisteren van het leven beroofd. Dit is via Facebook kenbaar gemaakt door de Amsterdamse pastoor Wilfred Held van het New Birth Christian Faith Center.

De reden van de zelfdoding zou te maken hebben met een bezoek van een schuldeiser bij het ouderlijk huis van Engelhart. “Die dame van die bonnen, èèn van de schuldeisers, is mevrouw Engelhart schande gaan geven. Mevr. Cheryl E. was met haar kinderen thuis bij haar moeder, en de schuldeiser ging haar moeder klachten geven over Cheryl”, schrijft Held. De verpleegster zou vervolgens het huis hebben verlaten en zelfmoord hebben gepleegd.

Briefje

Engelhart liet voor haar moeder, man en kinderen een korte brief achter waarin stond dat het haar allemaal teveel werd en dat er goed op de kinderen gelet moet worden. “I love you” stond er aan de zijkant geschreven.

Betrokken

De verpleegster was een zeer gewaardeerd lid van de ‘Baby Mama’s Club’ op Facebook, een sociale steungroep voor moeders, aanstaande moeders en vrouwen met een kinderwens. Engelhart was vanaf de oprichting actief bij de groep. Het bestuur reageert geschokt op het nieuws van het heengaan van hun lid. “In haar verliezen wij een goedlachse babbelkous, een lief en betrokken mens, maar bovenal een trouw lid. Moge haar ziel in vrede rusten en de Here alle nabestaanden sterken bij het verwerken van dit smartelijk verlies”, schrijft de organisatie op het sociale platform.

Engelhart laat een man en drie kinderen achteren van 11, 5 en 3 jaar oud.

Denk jij aan zelfmoord? Je bent niet alleen. Praat er met iemand over in je omgeving of neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel naar 0900-0113.