Belfort en Castilho leveren felle kritiek op jaarrede Bouterse

belfort, bouterse
Edward Belfort. Beeld: Apintie TV.

Edward Belfort, oud minister van Justitie en Politie van Suriname, laat in het televisieprogramma ‘Sranan Tide na Deey’ op Apintie TV geen spaan heel van de jaarrede van president Bouterse. 

Belfort houdt een emotioneel betoog en laat door middel van afbeeldingen zien welke beloftes Bouterse niet is nagekomen. “Bouterse verkondigd veel leugens bij jaarrede in Suriname”, zegt Belfort. Het is niet de eerste keer dat oud-politicus zich negatief uitlaat over de president. Eerder noemde hij het staatshoofd een ‘toxische en desastreuze leider‘.

Ook Angelic del Castilho, partijvoorzitter van DA’91, was niet te spreken over de woorden van de president tijdens de jaarrede. Hij vindt dat Bouterse in zijn eigen realiteit leeft. “Het is duidelijk dat de verkiezingen in zicht is en de welbekende beloften wederom worden geuit. Er is wederom geen zinnig wordt gerept over crisis beheersingsmaatregelen, alleen dat de regering minder gaat uitgeven en dat er strak beleid gevoerd gaat worden op dit vlak, maar dat hebben we vaak gehoord. De hele jaarrede klonk meer alsof de president zich afvraagt waar Suriname zich nou zorgen over maakt. De president leeft blijkbaar in een wereld waar er geen problemen zijn”, aldus Castilho tegen Dagblad Suriname.

Belfort: Bouterse verkondigd veel leugens

Edward Belfort gaat los op Bouterse: 'Bouterse verkondigd veel leugens bij jaarrede in Suriname' – https://www.waterkant.net/?p=80764Volledige versie (c) Apintie: https://www.apintie.sr/v20579

Geplaatst door Waterkant op Woensdag 3 oktober 2018