Berichtgeving omtrent vermoorde rover in Suriname berust niet op waarheid

Logo DAGonline homepage-1

Gisteren publiceerde DAGonline een nieuwsartikel omtrent een in Suriname gedode rover te Leiding. De desbetreffende redacteur van dit artikel is altijd zeer goed ingelicht. Zijn bron was ditmaal Furgél Hek, een goed geïnformeerde en doorgaans zeer betrouwbare bron in Suriname. Hek zegt dat hij zijn informatie van een politiebron had verkregen.

Echter is gebleken dat de desbetreffende politiebron onjuiste informatie verschafte aan Hek. Hek, die het bericht met de titel ‘Dief bij een inbraak gedood te Leiding 8a’ inclusief foto’s zelf online zette betreurt dit zeer. Er zou wel een beroving hebben plaatsgevonden te Leiding 8a, maar niemand is daarbij komen te overlijden. Hij heeft zijn berichtgeving inmiddels zelf gerectificeerd. U kunt dit hieronder lezen.

Het artikel is inmiddels verwijderd. DAGonline betreurt deze gang van zaken. Het is onze taak en verantwoordelijkheid om juiste informatie te verschaffen. Wij bieden hierbij dan ook onze oprechte excuses aan onze lezers aan voor deze foutieve berichtgeving. Wij zullen in de toekomst nog scherper zijn wat betreft fact-checking.

DAGonline Media Groep.

RECTIFICATIEDe foto's en de tekst onder de kop 'Dief bij een inbraak gedood te Leiding 8a' schijnt ondanks de…

Geplaatst door Furgél Hek op Vrijdag 8 maart 2019