Beveiligingscamera legt brute roofoverval in Suriname vast

roofoverval magentastraat suriname 2 februari 2019
De twee overvallers lopen richting de woning (linksboven in beeld) aan de Magentaweg.

Afgelopen zaterdag heeft er een brute gewapende roofoverval plaatsgevonden op een woning aan de Magentaweg in het district Wanica. Bij deze overval zijn meerdere personen beschoten en ernstig gewond geraakt. 

Een beveiligingscamera van een woning aan de overkant van de straat legde de beelden vast.

Op de video is te zien dat er omstreeks 22.35 uur twee personen langst het desbetreffende huis lopen en korte tijd later terugkeren en al schietend het erf en het huis betreden. Meerdere personen werden geraakt door kogels. De overvallers hebben gouden sieraden en een onbekend geldbedrag in SRD’s en Euro’s buitgemaakt. 

Na de daad vluchtte het tweetal naar de Karailaweg (zijstraat Magentaweg), richting de Vierkinderenweg, waar de twee mannen in een grijze Toyota RunX stapte en wegreden. Tijdens het vluchten hebben de verdachte meerdere personen bedreigd met een vuurwapen. 

Een van de verdacht is rond de 20 jaar, de tweede wordt rond de 30 jaar geschat. De jongere man heeft een smal postuur en is rond de 1.70 meter lang. In de video is te zien dat hij een opvallend loopje heeft. De oudere man heeft een stevig postuur, met een lengte tussen de 1.70-1.75 meter. Hij was gekleed in een witte tanktop met een donkere kniebroek en witte sneakers. Opvallend aan hem was dat hij een piraten ooglapje droeg tijdens de overval.

In de zaak wordt naar getuigen gezocht. Het gaat specifiek om mensen die voor, tijdens en na de overval langs de woning reden.

Herkent u deze mannen? Of beschikt u over meer informatie? Dan kunt u via Facebook contact opnemen met Riszh of bellen op telefoonnummer 8947650 of 8594036 (gesprek blijft volledig anoniem).

Beste Facebook vrienden en kennissen, Langs deze weg wil ik jullie hulp vragen voor het volgende. Afgelopen zaterdag 2 februari in de avond omstreeks 22:35 is er een bewapende roofoverval gepleegd te Magentaweg, wanica. Hierbij zijn er meerdere personen beschoten en ernstig gewond geraakt. De dieven hebben gouden sieraden en een onbekend geldbedrag in SRD en Euro’s buitgemaakt. Op de camera beelden ziet u dat deze mannen tot 2 keer langs het huis lopen en vervolgens schietend het erf en huis inrennen. Na hun daad zijn de dieven vanuit het huis gerend naar de karailaweg (zijstraat Magentaweg) richting de vierkinderenweg waar een vluchtauto ( grijze RunX ) klaarstond. Tijdens het vluchten (rennend) hebben ze meerdere personen ook bedreigd met hun vuistvuurwapen. Deze mannen zijn van creoolse afkomst, waarvan een vermoedelijk rond de 20 en de ander rond de 30 is. De jongere heeft een smal postuur en is rond de 1.70 m lang en daarnaast zie je op het filmpje dat hij nogal een aparte manier van lopen heeft. De andere heeft een stevig postuur met een lengte tussen de 1.70-1.75m en had op het moment een witte tanktop met donkere kniebroek en witte sneakers aan, opvallende aan hem is dat hij een Pirate eye patch (ooglapje) aan had tijdens het overval. Ook verzoek ik de mensen die op dat moment langsreden met auto/bromfiets om contact op te nemen als ze meer informatie kunnen verschaffen over deze 2 mannen. Herkent u deze mannen of heeft u voor, tijdens of na het roofoverval iets gezien of gehoord die iets te maken kunnen hebben met het overval dan verzoek ik u graag contact op te nemen met mij via een Pb of bel 8947650/8594036 ( dit blijft natuurlijk anoniem )Degene met een gouden tip die leidt tot arrestatie van de dieven word DIK beloond. ?Graag verzoek ik u om dit bericht verder te delen en onder aandacht te brengen van anderen, dit word zeer gewaardeerd.

Geplaatst door Riszh AK op Zondag 3 februari 2019

Beroving aan de Magentakanaal weg

Geplaatst door Suriname Vandaag op Maandag 4 februari 2019