Bisschop Steve Meye gesignaleerd op Zanderij

steve meye, zanderij, luchthaven suriname
Bisschop Steve Meye op de Surinaamse luchthaven Zanderij. Foto: Facebook

De Surinaamse bisschop Steve Meye (53) is gesignaleerd op de luchthaven Zanderij. Bronnen melden aan deze website dat de geestelijke afreist naar Israël om als ambassadeur van het land zijn geloofsbrieven in te dienen.

Meye, werkzaam bij de gemeente Gods Bazuin Ministries en tevens geestelijke adviseur van president Bouterse, wordt door een jonge vrouw beschuldigd van seksueel misbruik. De vrouw heeft aan de politie verklaart dat Meye haar op 28 april 2017 zou hebben verkracht in een Van der Valk Hotel in Amsterdam. Zij deed op 14 september 2017 aangifte bij de politie in het Belgische Noorderkempen.

Ook heeft de vrouw aangifte gedaan bij de Nederlandse politie in Breda. Aangezien het vermeende misdrijf in Amsterdam gepleegd zou zijn, zal de zaak worden overgedragen aan de Amsterdamse politie.

De publicatie in De Ware Tijd zorgde afgelopen woensdag voor veel opschudding, vooral binnen de christelijke gemeenschap.

Meye ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan seksueel misbruik. “Het is alleen maar nonsens, hoor. Het berust allemaal op leugens. Het is waarschijnlijk alleen maar om mijn naam wederom door het slijk te halen“, aldus de bisschop.