Boeing 737 van SLM keert kort na opstijgen terug naar Paramaribo

slm, boeing 737-700, surinam airways, suriname
De Boeing 737-700 (PZ-TCS) van de SLM.

Een Boeing 737-700 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is vanochtend kort na het opstijgen teruggekeerd naar de Johan Adolf Pengel luchthaven. Dit meldt de Guyanese nieuwssite Demerara Waves. Een van de deuren van het toestel bleek niet goed gesloten te zijn.

Vlucht PY 463 vertrok vanochtend om iets over 09:00 uur vanaf Zanderij richting Aruba. Na zo een vijftien minuten riep de piloot om dat de Boeing 737 (PZ-TCT) terug moest keren naar de luchthaven, vanwege een deur die niet goed dicht was.

Veel passagiers waren boos, omdat zij door het oponthoud aansluitende vluchten naar Trinidad, Panama en de Verenigde Staten misten. De reizigers willen dat de SLM hen tegemoet komt in de extra gemaakte kosten voor nieuwe vliegtickets, omdat zij vinden dat het niet hun schuld is dat zij de vluchten naar hun eindbestemming hebben gemist.

De SLM heeft de passagiers laten weten dat zij geen vergoeding kunnen geven voor vliegtickets, maar hen alleen alsnog naar Aruba kunnen brengen. De luchtvaartmaatschappij heeft de reizigers doorverwezen naar de reisbureaus waar de vliegtickets zijn gekocht.

Met een tweede Boeing 737 van de SLM (PZ-TCS), werd er om iets over 12:00 uur alsnog vertrokken richting het Caribische eiland.

Woensdag zag een piloot van een gehuurde Airbus A340 van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij zich genoodzaakt om de landing in de buurt van Zanderij af te breken en een doorstart te maken.

UPDATE:

Rudi Westerborg, een vertegenwoordiger van de SLM in Guyana, laat weten dat er een probleem was met de cabinedruk in de Boeing 737. De piloot besloot daarop, geheel volgens de regels, om terug te keren naar Paramaribo. Westerborg sluit niet uit dat een van de deuren niet goed gesloten was, zoals in eerste instantie ook werd gemeld. Volgens de vertegenwoordiger waren de zuurstofmaskers nog niet naar beneden gevallen en was er geen sprake van paniek.

De SLM-vertegenwoordiger zegt dat alleen de passagiers die als eindbestemming Panama en Trinidad hebben hinder ondervinden van het oponthoud. Deze reizigers missen hun aansluitende vlucht. Westerborg voegt er aan toe dat de SLM gaat proberen om, binnen de mogelijkheden die het heeft en volgens de regels, de passagiers tegemoet te komen.