Buurtbewoners Fernandes Bakkerij in Suriname klagen over geluidsoverlast

Fernandes gekraakt terrein in de middag 12 mei 2019
Beeld Fernandes gekraakt terrein in de middag

Buurtbewoners van de Jacob Reintjesstraat in Paramaribo melden aan DAGonline Nieuws erg veel last te ondervinden van Fernandes Bakkerij dat zorgt voor ernstige geluidsoverlast in de buurt. Zij vragen aan de overheid om op de meest korte termijn maatregelen te treffen.

Volgens de bewoners is het gewoon onvoorstelbaar dat het bedrijf een leegstaand perceel aan de Jacob Reintjesstraat heeft gekraakt om hun vrachtwagens te parkeren. Daarnaast zeggen zij dat tijdens de bouw hen voorgehouden is dat er een eenvoudige bakkerij wordt opgezet. Echter is vandaag de dag te merken dat er een heel modern fabriek is opgezet te midden in de woonwijk.

Beweerd wordt dat de eigenaar van het perceel al jaren in het buitenland vertoefd en het perceel heeft verwaarloosd. “Fernandes heeft gewoon op een dag besloten het perceel te omrasteren, verhogen en te gebruiken als parkeerplaats en dat kan niet want onze gezondheid gaat eraan. De vrachtwagens worden om 04:00 uur in de ochtend tegelijk gestart en worden wij noodgedwongen wakker te midden van onze slaap. Hierdoor kunnen mijn kinderen en ik niet functioneren aan het werk en op school”, aldus een verontruste bewoner.

De bewoners zeggen dat zij het probleem meerdere malen hebben aangekaart bij de leiding van het bedrijf en de verschillende autoriteiten, maar tot de dag van vandaag geen verandering hebben gezien. “Als wij de leiding erop wijzen dat zij een terrein hebben gekraakt zeggen ze ons doodleuk dat wij hun niets kunnen aandoen. Tot laat in de avond is er ook luide muziek en geschreeuw in de verte te horen. Bovendien rijden sommige lui met gierende banden door de straat zonder rekening te houden en dat kan niet”, aldus een seniore burger van de straat. De bewoners hopen dat de autoriteiten snel optreden want hun woon- en leefgenot is dagelijks aan het verslechteren.

Beeld Fernandes gekraakt terrein in de avond
Beeld Fernandes gekraakt terrein in de avond