Chaos bij de SLM door tweede defecte vliegtuig

Een Boeing 737-300 van de SLM. Foto: Airlines470

Het is chaos bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) nu ook de tweede Boeing 737 (PZ-TCQ) niet inzetbaar is. Het toestel kampt met een scheur in een van de ramen en staat aan de grond op Zanderij. 

Gisteren viel de eerste van de twee Boeings (OK-TSF) ook al uit met een kapotte brandstofpomp op Aruba. De maatschappij huurde toen een Boeing 767 van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Swift Air in om diverse vluchten in de regio uit te kunnen voeren. De defecte toestellen zorgen voor chaos op de regionale routes met uitvallende en heftig vertraagde vluchten.

Back-up

De SLM heeft op dit moment slechts twee vliegtuigen operatief op de regionale routes. Dit is bij uitval te weinig om het huidige vluchtschema van de maatschappij te kunnen uitvoeren. Er is geen back-up, dus moet er gehuurd worden en dit kost het Surinaamse bedrijf veel geld. Het is zaak voor de SLM om de nieuwe (derde) Boeing 737-700, die op 16 april in ontvangst werd genomen, snel operatief te krijgen.

Vluchten

Vlucht PY 631 van Paramaribo naar Curaçao, met een tussenstop op Aruba, is geannuleerd. Dat geldt ook voor de terugvlucht (PY 632).

Vlucht PY 421 van Paramaribo naar Miami, met een tussenstop op Georgetown, is ernstig vertraagd. Dit geldt ook voor de terugvlucht (PY 422).

Klachten

Hoe lang deze vertraging is, laat de maatschappij niet weten, tot frustratie van meerdere passagiers. Reizigers klagen onder andere op de Facebookpagina van de SLM. Het staatsbedrijf wordt, zoals wel vaker, slechte communicatie en/of het geven van onvolledige informatie verweten.

Zwaar weer

De SLM verkeerd geregeld in zwaar weer. De maatschappij kampt regelmatig met annuleringen en grote vertragingen. Op 18 april werd de vlucht van Amsterdam naar Paramaribo en van Paramaribo naar Amsterdam geannuleerd. Bronnen melden aan deze website dat het onderhoud aan de Airbus A340 in Brussel langer duurde dan verwacht. Ook de inhaalvlucht de volgende dag liep tegen een vertraging van vier uur op.