Clarence Seedorf reageert op uitlekken privégesprek met Wijnaldum

clarence seedorf, dwdd
Clarence Seedorf. Beeld: BNN/VARA.

Uit een geluidsopname van een telefoongesprek tussen Georginio Wijnaldum en Clarence Seedorf, die circuleert op social media, wordt duidelijk dat de zaakwaarnemer van de Liverpool-speler heeft geadviseerd af te zien van de decoratie door president Bouterse in Suriname. Uit dezelfde opname blijkt ook dat Wijnaldum advies heeft gevraagd aan Seedorf. Ook Seedorf adviseerde Wijnaldum zich niet te mengen in de Surinaamse politiek en dus af te zien van de plechtigheid. Wijnaldum annuleerde uiteindelijk de decoratie.

Seedorf baalt van het lekken van het telefoongesprek tussen hem en Wijnaldum en heeft hierop gereageerd via een persbericht.

PERSBERICHT

Met grote verbazing en teleurstelling heb ik kennis mogen nemen van een privegesprek- welke ik met Georginio Wijnaldum heb gehad.welke via de verschillende sociale media wordt verspreid.
In dit gesprek vroeg Georgino mij om advies m.b.t. een op handen zijnde huldiging welke naar zijn zeggen in een partij politieke sfeer werd getrokken.
Ik huldig de mening dat een sporter te allen tijde een neutrale opstelling dient te hebben en als sporter moet vermijden onderdeel te zijn van welke partijpolitiek programma dan ook. In dit licht werd aan Georginio ook het advies ook gegeven.
Het is ook mede om het thans heersende partij politieke klimaat en natuurlijk mijn persoonlijke schema, dat ik mijn bezoek aan mijn geboorteland heb uitgesteld.

Ik betreur het ten zeerste dat een privé geacht gesprek op dergelijke manier buiten mij om in openbaarheid wordt gebracht en doe een dringend beroep op een ieder om geen deel te zijn van deze verwerpelijke handeling.

Ook wens ik te benadrukken dat het advies aan Georginio een persoonlijke is en geen enkele politieke motief ten grondslag heeft.
Derhalve spreek ik de hoop uit dat niemand dit in prive gevoerde gesprek voor politieke doeleinden misbruikt zal worden.

Ik ben sporter in hart en nieren en heb geen enkel ander doel dan het sportmanschap zuiver te houden en de sport in al haar facetten naar een hoger niveau te brengen.
Suriname heeft en zal altijd een warme plek hebben in mijn hart.

Clarence Seedorf