Copa Airlines met vol vliegtuig voor het eerst naar Suriname

copa airlines. boeing 737-700
Een Boeing 737-700 van Copa Airlines. Foto: Dave Montiverdi

De Panamese luchtvaartmaatschappij Copa Airlines zal zaterdag tijdens zijn inaugurele vlucht met een vol vliegtuig landen op de Johan Adolf Pengel luchthaven in Suriname. Ook voor de terugvlucht van Paramaribo naar Panama City is het toestel zo goed als afgeladen.

Copa Airlines gaat vanaf zaterdag 6 juli vluchten uitvoeren van Panama City naar Paramaribo. De luchtvaartmaatschappij zal twee keer per week, op de woensdag en de zaterdag, de overtocht gaan maken met een Boeing 737-700. Het toestel biedt plaats aan 112 passagiers in de economy class en twaalf in de business class.

Verbinding

Door de nieuwe luchtverbinding zal Suriname verbonden worden met de grote Tocumen luchthaven in Panama City, die als hub toegang biedt tot 81 steden in 33 landen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika. Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika, heeft een vloot van 94 vliegtuigen en vervoerd per jaar meer dan veertien miljoen passagiers.

Met de komst van de route is het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. De vluchtduur van Paramaribo naar Panama City zelf zal 4,5 uur duren.

Promotie

Timothy Mendonça, directeur van Luchthavenbeheer, zegt dat Suriname momenteel zwaar gepromoot wordt in magazines op de luchthaven in Panama en op de vluchten van Copa Airlines. De wifi-code in de business lounge is ‘Surinam’. Ook op social media promoot de luchtvaartmaatschappij Suriname als haar nieuwste vliegbestemming.

De Boeing 737-700 van Copa Airlines zal zaterdag omstreeks 15:45 uur (lokale tijd) onder vluchtnummer CM318 landen op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Het toestel keert rond 17:52 uur terug naar Panama City.

Panama!!! With grande peeps Suriname get ready for zaterdag aanstaande. De eerste copa airlines vlucht komt eraan!!Party!

Geplaatst door Ivan Tai-Apin op Donderdag 4 juli 2019