Deels gestrande reizigers Suriname vandaag vervoerd door SLM

slm, surinam airways, paramaribo, amsterdam, airbus a340
Foto: Yan David

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zal vandaag een gedeelte van de gestrande passagiers in Paramaribo naar Amsterdam vervoeren. Gisteren werd door een technisch mankement vlucht PY 994 op het laatste moment geannuleerd

Onderweg

Het te vervangen onderdeel moet uit Amsterdam komen “en dat is nu met de KLM onderweg naar Suriname”, aldus Robbi Lachmising, directeur van SLM, tegenover Starnieuws.

De defecte Airbus A340 zal bij aankomst op Zanderij direct gerepareerd worden, zodat een deel van de gestrande passagiers vanavond nog terug kan reizen naar Amsterdam. Het overige gedeelte zal op de vlucht van zondag worden geplaatst.

De SLM-directeur laat weten dat de technische problemen buiten de schuld van de maatschappij liggen.

Huurtoestel

De SLM heeft een vervangend toestel van het Portugese Hifly gehuurd om de passagiers van vandaag (zaterdag) vanuit Amsterdam naar Paramaribo te vervoeren. De maatschappij verwacht vanaf zondag weer volgens het normale vluchtschema te vliegen.

Eerdere problemen

Dit is niet de eerste keer dat de 19 jaar oude Airbus A340 van de SLM met technische problemen kampt en lange (24 uur) vertragingen oploopt. Op 19 april kampte het toestel met mankementen aan een van de flaps, waardoor het tot tweemaal toe terug moest keren naar Schiphol. Enkele maanden later, op 27 juli, kwam het toestel plotseling stil te staan tijdens het taxiën naar de gate op Schiphol en moest het worden weggesleept.