Deze twee mensen lieten het leven bij roofoverval nabij Zanderij

zillavana mangkoeredjo, isaak poetisi, suriname, roofoverval
De twee dodelijke slachtoffers van de roofoverval gisteren in Suriname. Zillavana Mangkoeredjo en Isaak Poetisi. Foto: Facebook

Bij een roofoverval gisteren op de Krakaweg in Suriname, niet ver van de luchthaven Zanderij, kwamen twee mensen door kogels om het leven. Een persoon raakte gewond en een vierde kwam met de schrik vrij.

Een van de dodelijke slachtoffers is de 20-jarige Zillavana Mangkoeredjo, student van het Natuurtechnisch Instituut (NATIN). Het tweede dodelijke slachtoffer is de in Saint Laurent woonachtige Isaak Poetisi (56). Poetisi was een collega van Mangkoeredjo. De slachtoffers behoren tot een groep gouddelvers die vanuit Brokopondo onderweg waren naar Paramaribo.

Blokkade

Een zwarte Ranger, met daarin de vier slachtoffers, werd gisteren op de Krakaweg ter hoogte van de Sabakoekreek staande gehouden door een op de weg staande terreinwagen. De vrouwelijke bestuurder stopte het voertuig, omdat zij dacht dat zij niet verder kon rijden. Op dat moment stapte er twee gewapende mannen uit de terreinwagen. Onder bedreiging vroegen zij om goud en geld en doorzochten het voertuig. Een van de mannen nam met een jachtgeweer het voertuig onder vuur. Drie van de inzittenden werden geraakt.

De vrouwelijke bestuurder overleed ter plekke aan haar verwondingen. Een tweede slachtoffer overleed onderweg naar het ziekenhuis en een derde haalde het hospitaal wel levend. Zijn toestand is onbekend. Het vierde slachtoffer bleef ongedeerd.

De daders zijn er vandoor gegaan met een nog onbekende buit. Hun voertuig werd kort hierna verlaten aangetroffen te Matta. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Twee doden en een gewonde bij beroving Krakaweg.

Geplaatst door Klaas Anthonio op donderdag 7 juni 2018

LET OP! Onderstaande video kan als schokkend worden ervaren.

Geplaatst door Vonsee Susanna op donderdag 7 juni 2018