Drie beveiligingsmedewerkers Zanderij opgepakt voor zware mishandeling

johan adolf pengel luchthaven, zanderij, suriname, paramaribo
De Johan Adolf Pengel luchthaven in Suriname.

De politie van het ressort Zanderij heeft op dinsdag 18 december drie beveiligingsmedewerkers van de Johan Adolf Pengel luchthaven aangehouden. Het drietal wordt verdacht van zware mishandeling. Dit meldt de Surinaamse politie.

Het gaat om de 41-jarige Randy B., de 40-jarige Eric H. en Marcel S. (50). De drie beveiligingsmedewerkers hadden op deze bewuste dag dienst. Een mannelijke bezoeker, die zijn vrouw na haar lang niet gezien te hebben op kwam halen van de luchthaven, had in zijn enthousiasme niet door dat hij buiten het lint stond.

De man werd door B. op grove wijze aangesproken. De bezoeker wees de beveiligingsmedewerker op zijn verkeerde manier van communiceren, waarop B. hem zonder verdere aanleiding een harde klap in het gezicht gaf en er een worsteling ontstond. Een collega van B. kwam ter plaatse en gaf de man eveneens klappen. Een derde collega hielt de bezoeker vast om zijn middel, zodat hij niet kon bewegen en B. de man met een voorwerp op het hoofd kon slaan.

De bezoeker hielt er hoofdletsel en een gescheurd trommelvlies aan over en moest medisch worden geholpen. Voor verdere behandeling is hij verwezen naar een specialist.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is B. in verzekering gesteld en Eric H. en Marcel S. zijn na een ernstige waarschuwing heengezonden.