Facebook populairste social media-platform in Suriname

Social-Media-in-Suriname-2018-
Foto: Socialmedia.sr

Facebook is veruit het populairste en meest gebruikte social media-platform in Suriname. YouTube is de meest populaire website in het Zuid-Amerikaanse land. Dit meldt marketingbureau Ineffable, die elk jaar een rapport uitbrengt over de staat van social media in Suriname.

Op 25 en 26 juni vond in Suriname de tweede editie van Social Media Conference 2018 plaats. Verschillende sprekers uit binnen- en buitenland hebben hun visie gedeeld over hoe om te gaan met social media, specifiek in Suriname.

Facebook

Suriname telt op dit moment 330.000 lokaal geregistreerde Facebook-gebruikers. Het platform wordt, naast een sociale bezigheid, ook gebruikt om producten en diensten aan te bieden en om evenementen te promoten. De Facebook pagina van de nieuwswebsite Starnieuws heeft de meest volgers, 206.018.

Er is daarnaast wel een toename te zien van Surinamers op Instagram, Twitter en Snapchat, maar dit komt niet in de buurt van Facebook.

Websites

In de top 10 van meest bezochte website in Suriname staat YouTube met stip op nummer 1. De nieuwswebsite Starnieuws vinden we terug op plek 5 en De Ware Tijd op plek 9.

Tussen de 250.000 en 340.000 Surinamers hebben toegang tot het internet. Volgens Jean-Luc van Charante, directeur van Ineffable, is de gemiddelde Surinamer vooral geïnteresseerd en opzoek naar nieuws. 90 procent van hen gaat online via een mobiele telefoon.