Fastfoodbedrijf Naskip opent vestigingen in Nederland

naskip, kwatta, suriname-
Foto: Naskip

Het Surinaamse fastfoodbedrijf Naskip gaat uitbreiden en komt naar Nederland. Zowel in Amsterdam als in Almere zal een vestiging van het kiprestaurant geopend worden. Dit meldt directeur Glenn Nassy tegenover Dagblad Suriname.

Surinamers

Het bedrijf heeft naar eigen zeggen uitvoerig onderzoek gedaan naar de haalbaarheid om zijn vleugels uit te slaan naar Europa. Er is bewust voor locaties in Amsterdam en Almere gekozen, omdat hier grote populaties Surinamers woonachtig zijn.

Menu

Op het menu zullen onder andere fried chicken, French fries en gekookte maiskolf komen te staan. Naskip zegt erop te vertrouwen dat de smaak van haar ‘gouden krokante kip’ de Europeaan zal bevallen.

Nieuwe vestigingen

Naskip is het eerste fastfoodbedrijf wat zich in Suriname vestigde. Het bedrijf startte in 1962 en telt inmiddels vijf vestigingen: Henck Arronstraat, hoek Wanica en Verlengde Gemenelandsweg, Kwattaweg, Latour en in Lelydorp. Op korte termijn zullen er nog twee nieuwe vestigingen geopend worden, een in Paramaribo-Noord en een in de Hermitage Mall.