Frustratie bij reizigers voor ontbreken iDEAL betaaltoptie Surinaamse toeristenkaart

toeristenkaart suriname
De papieren Surinaamse toeristenkaart.

Het Surinaamse ministerie introduceerde vorige week de digitale toeristenkaart en visum. De reisdocumenten zijn voor niet-ingezetenen vereist om Suriname binnen te komen. Hoewel deze vernieuwing door velen positief werd ontvangen, reageren veel Nederlandse reizigers gebelgd door het missen van iDEAL als betaaloptie om de reisbescheiden aan te schaffen. 

Op dit moment kan de digitale toeristenkaart en visum alleen afgerekend worden met een Mastercard, Visacard en Union Pay credit/debit card. Dit is voor veel reizigers een doorn in het oog, omdat niet iedereen deze kaarten in bezit heeft. Hierdoor zijn zij genoodzaakt om bij derden aan te kloppen om de betaling te verrichten, wat als vervelend wordt ervaren.

VFS Global, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de aanvraag en verwerking van de toeristenkaart en het visum, laat aan DAGonline weten dat de optie om met iDEAL te kunnen betalen niet in de pijplijn zit. “Op dit moment staat de betaaloptie iDEAL helaas niet in de planning. Als de vraag groot is, zou het wellicht een optie kunnen worden”, aldus een medewerker van VFS Global.

De toeristenkaart en het visum zijn aan te vragen op suriname.vfsevisa.com.