Gerard Lau nieuwe algemeen-directeur SLM

slm, surinam airways, airbus a340, schiphol
De Airbus A340 van de SLM.

Gerard Lau is door de regering benoemd tot nieuwe algemeen-directeur van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). De Raad van Commissarissen van het staatsbedrijf heeft dit vandaag bekend gemaakt.

Lau, die eerder werkzaam was als directeur van Energiebedrijven Suriname (EBS), zal aanstaande maandag 9 juli starten met zijn werkzaamheden.

Steve Silos is benoemd tot directeur Financiële Zaken van de vliegmaatschappij.

Vertrouwen

De SLM ligt al langere tijd onder vuur. Veel passagiers hebben het vertrouwen in de maatschappij verloren. De afgelopen tijd was de Surinaamse luchtvaartmaatschappij weer veelvuldig in het nieuws. Zo kampte de SLM met beladingsproblemen, verkeert het bedrijf nog steeds diep in de rode cijfers en werd er een SLM-leidinggevende opgepakt in verband met drugssmokkel.

Ook werden er de afgelopen periode veel vluchten geannuleerd en/of vertraagd. Mede hierdoor zag de SLM het aantal passagiers op de Mid-Atlantische route (Amsterdam-Paramaribo) teruglopen.

De SLM kondigde recent aan het roer om te gaan gooien en zich meer gaan focussen op het aspect service en communicatie naar de passagier.