Gevaarlijke situatie door tegenstrijdige verkeersborden Ringweg, Paramaribo

suriname, paramaribo, verkeersborden, ringweg
De tegenstrijdige verkeersborden op de Ringweg in Paramaribo, Suriname. Foto: Facebook

Op de Ringweg in Paramaribo is tijdelijk een gevaarlijke verkeerssituatie ontstaan omdat er tegenstrijdige verkeersborden te zien waren.

Verward

Automobilisten kregen op de Ringweg drie verschillende verkeerstekens te zien: een voorrangskruispunt, een stop bord en een verbod om links af te slaan. Ook zouden er stopstrepen op de weg zichtbaar zijn. Verschillende automobilisten hebben aangegeven de verkeersborden te hebben gezien en door de situatie verward raakten. Er zijn geen ongelukken gemeld.

Afgeplakt

Op social media vertellen mensen dat er een zak om het stopbord en het verbodsbord zat. Mogelijk heeft iemand deze er af afgehaald als grap of heeft de wind de zakken er afgeblazen. Op de foto zijn op de achtergrond ook een stopbord en twee afgeplakte verkeersborden te zien. De zakken zouden inmiddels weer om de verkeersborden geplaatst zijn.

Verkeersbarometer

Het aantal verkeersdoden in Suriname stijgt nog steeds fors per jaar. In 2015 waren er 59 verkeersdoden te betreuren. In 2016 waren dit er 74 en in 2017 maar liefst 84. Inmiddels staat de verkeersbarometer dit jaar ook alweer op 5.