Gevonden drugs Zanderij was bestemd voor KLM-vliegtuig

klm, boeing 747, suriname, zanderij, japi

De ruim zestig kilogram cocaïne die is aangetroffen in een bagagecontainer op de luchthaven van Suriname, was bestemd voor een KLM vliegtuig naar Amsterdam. Het beladingsbedrijf Surair, dochterbedrijf van de SLM, zou de Boeing 747 van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij gaan beladen.

“Het is een aangelegenheid van de Surinaamse autoriteiten, dus het betreft niets van de KLM”, zegt KLM country manager Alexander van de Wint tegenover Waterkant.

Onderzoek

De politie heeft de zaak in onderzoek. Alle handelingen rond de belading van vliegtuigen op Zanderij worden vastgelegd door veiligheidscamera’s. “Iedereen die toegang heeft tot de bagagecontainers op de luchthaven zou als mogelijke verdachte gezien kunnen worden in deze zaak. Het is daarom moeilijk te zeggen wie de daders zijn. Echter, het beladen wordt met alle nauwkeurigheid gedaan”, zegt een informant tegenover de Times of Suriname.

De politie heeft inmiddels contact gezocht met de Surinaamse luchthaven. “Daarom wordt het hele proces van het beladen streng in de gaten gehouden en is alles continu te volgen op camerabeelden. In het belang van het onderzoek heeft de politie intussen de camerabeelden opgevraagd en nu zal worden nagegaan of te zien is hoe de drugs in de bagageruimte terecht zijn gekomen”, aldus de informant.