Gezin bruut overvallen in woning Suriname, vader in kritieke toestand

politie, breaking, suriname
Foto: KPS.

Een gezin is in de nacht van zaterdag op zondag in hun woning aan de Goede Hoopweg in het ressort Latour in Suriname bruut overvallen door een groep mannen. Benito M., de 40-jarige vader van het gezin, liep daarbij twee schotverwondingen op. Het slachtoffer ligt in kritieke toestand op de intensive care-afdeling van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Dit schrijft de Surinaamse krant De Ware Tijd.

De voordeur van de woning werd rond twee uur in de ochtend opengetrapt door zes mannen. Volgens de tienjarige dochter van het gezin van zeven werd haar vader in de slaapkamer overrompeld door de mannen. Ook waren er mannen buiten de woning.

“Mijn vader werd in zijn borst en buikstreek geschoten. Mijn veertienjarige broer werd onder schot gehouden en moest vertellen waar het geld wordt bewaard. Een van de verdachten vroeg aan mij of ik wist wat hij in zijn hand had. Indien ik niet vertelde waar dat geld was zouden zij onze vader doodschieten”, aldus de dochter tegen de krant.

Terwijl de kinderen onder schot werden gehouden werd de woning overhoop gehaald. Een zwager van het slachtoffer, die in een andere kamer lag te slapen, is ook overrompelt door de criminelen. De verdachten maakte geld, een gouden halsketting, ruw goud en zaktelefoons buit.

Benito bloedde hevig en werd met eigen vervoer naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij in kritieke toestand werd opgenomen.

Enkele uren na de woningoverval werd er door vijf mannen een gewapende roofoverval gepleegd in een woning aan de Tarikweg, niet ver van de Goede Hoopweg. Onduidelijk is nog of het om dezelfde criminelen gaat. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Tijdens het vluchten liet een van de criminelen een vuurwapen vallen. Het wapen is in beslag genomen. De politie heeft beide zaken in onderzoek.