Glenda Darson: ‘Ik geef toe dat ik in de fout ben gegaan’

glenda darson, suriname
De voormalig schooldirectrice Glenda Darson. Beeld: Facebook.

Glenda Darson, de voormalig schooldirectrice van mulo Henar die de wenkbrauwen van een leerling bewerkte met een scheermes, heeft in het programma Ishara Aktueel gereageerd op het incident en de ontstane consternatie. “Ik geef toe dat ik in de fout ben gegaan.”

Darson werd na het incident uit haar functie ontheven.

In het gesprek vertelt Darson dat zij de leerling in kwestie, Astraya, al meerdere keren gewaarschuwd had. “Ik zei de eerstvolgende keer als ik je zie moet die wenkbrauw zijn bijgewerkt met oogpotlood”. Volgens de oud-bestuurder werd er geen gehoor gegeven aan haar oproep, waardoor zij zelf het heft in handen nam. “En ik pakte van de tafel een scheermes en zei weet je wat? Je hebt al een streep aan de ene kant, dan maak ik een streep aan de andere kant“, aldus Darson, die er aan toevoegt dat de leerling tegenstribbelde en haar hand probeerde weg te duwen. Astraya heeft de ruimte boos verlaten en werd uiteindelijk huilend aangetroffen in het ICT-lokaal.

Geweld

Darson zegt echter nooit geweld te hebben toegepast op de leerling. Verhalen deden de ronde dat zij aan het haar van Astraya zou hebben getrokken en haar door elkaar zou hebben geschud. Dit spreekt de ex-directrice met klem tegen: “Ik ben geen beul.”

Fout

Darson, die zelf vijf kinderen heeft, steekt de hand achteraf wel in eigen boezem. “Ik geef wel toe dat ik in de fout ben gegaan. Ik ga mijn hoofd niet in het zand steken.” De oud-bestuurder vertelt ook dat het incident is opgeblazen en dat haar kinderen daar last van ondervinden.

Bekijk de gehele uitzending hieronder.