Hoofdinspecteur Korps Politie Suriname verifieert identiteit inbraak Leiding

rover-vermoord-suriname-8-maart-2018--1
De gebruikte foto bij het artikel van 8 maart jongstleden. Verdachte Sidindie R. ligt gewond op de grond in een woning te Leiding in Suriname.

DAGonline heeft vandaag contact opgenomen met Humphrey Naarden, hoofdinspecteur van het Korps Politie Suriname (KPS) om duidelijkheid te verkrijgen omtrent de identiteit van de inbreker die op 8 maart te Leiding werd gearresteerd bij een woninginbraak. “Het gaat niet om fake. De man die daar ligt in zijn bloed op die foto is inderdaad de inbreker die wij hebben aangetroffen in de woning”, aldus Naarden. Als de redactie Naarden de concrete vraag stelt of het inderdaad Sidindie R. is die op de foto te zien is antwoord de hoofdinspecteur met een bevestigende ‘ja’.

DAGonline plaatste een foto van de inbreker bij het artikel. Over de foto en identiteit van de rover ontstond online enige verwarring. De Times of Suriname en Dagblad Suriname publiceerde afgelopen zaterdag dezelfde foto bij hetzelfde incident. Sidindie R. is met zijn verwondingen afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De man hoefde niet opgenomen te worden en is na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) in verzekering gesteld.

Op 8 maart jongstleden publiceerde DAGonline een nieuwsartikel omtrent een inbraak te Leiding in Suriname. Volgens bronnen van DAGonline zou de rover, Sidindie R., hierbij door een bewoner zijn gedood. Dit bleek achteraf niet te kloppen. De 34-jarige man was gewond, maar is niet komen te overlijden. Hiervoor heeft DAGonline een rectificatie geplaatst.

DAGonline Media Groep