Hoofdverdachten in Surinaamse vissersroofzaak zijn broers

nakool manohar, verdachte rovers, pirates, guyana, suriname, vissers, fishers, wia wia bank,
De zes opgepakte verdachte en Nakool Manohar (rechtsonder).

De Surinaamse politie heeft meerdere verdachten opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de brute aanvallen op verschillende Surinaamse vissersboten. Twee broers worden echter als hoofdverdachte aangemerkt. 

Broers

Donderdag berichtte de Guyanese krant Kaieteur News dat de gruwelijke aanvallen een vergelding zijn voor de op 30 maart in Suriname geliquideerde Somnath Manohar. Hij zou een belangrijk kopstuk zijn van een Guyanese roversbende. Volgens de rovers zijn de vissersmannen verantwoordelijk voor de drive-by moord in het Munder-ressort.

Gisteren werd de broer van Somnath, Nakool ‘Fayah’ Manohar, thuis opgepakt door de politie in Berbice, Guyana als mede-hoofdverdachte in de zaak. Nakool zou eigenaar zijn van meerdere vissersboten in Berbice die geregeld de zee op gaan. De man zou een bekende piraat zijn en leiding geven aan een criminele organisatie in Guyana. Nakool heeft laten weten volledige medewerking te verlenen aan het politieonderzoek.

De vrouw van Nakool zegt dat haar man thuis was ten tijde van de roofoverval en dat hij niet meer de zee op gaat. Zij is geïrriteerd dat haar man telkens wordt opgepakt als er incidenten op zee gebeuren. “Telkens als een een kaping is dan komen ze hem arresteren en houden ze hem voor 72 uur vast en zijn wij genoodzaakt om een advocaat in te schakelen en ze vinden nooit iets.”

Sinbad

Nakool en de overleden Somnath zouden nog een derde broer hebben, genaamd ‘Sinbad’. Hij wordt gezien als dé piratenleider en meesterbrein achter de gruwelijke aanval op de Surinaamse vissersboten van afgelopen vrijdag. Hoofdverdachte Sinbad zou woonachtig zijn in Suriname. Naar hem wordt op dit moment gezocht door de autoriteiten.

De vrouw van Nakool meldt dat Nakool en Somnath weinig contact hadden.

Meerdere verdachten

De Surinaamse politie heeft donderdag nog zes verdachte aangehouden in de vissersroofzaak (zie foto). Bronnen uit Suriname melden dat de mannen door verschillende mensen herkend werden. Op dit moment wordt door de Surinaamse politie onderzocht wat precies hun rol is geweest bij de aanval.

Gisteren hielden vissers de eerste verdachte staande bij Nieuw-Amsterdam. Zij herkende de man en zijn ervan overtuigd dat hij ook een rol heeft gespeeld bij de aanval in het Wia Wia-gebied. De verdachte is overgeleverd aan de politie.