In Suriname met cocaïne opgepakte Nederlandse stagiaire is ‘erin geluisd’

cocaine, drugs, snuiven
Cocaine. Foto: Marco Verch

Florence D., de 20-jarige Nederlandse stagiaire die vorige week zaterdag op de Surinaamse luchthaven met cocaïne werd opgepakt, is weer op vrije voeten. De vrouw werd aangehouden met 1100 gram cocaïne, verstopt in twee flessen parfum. “Ik ben er nu vrij nuchter onder maar denk dat de grootste schok nog moet komen.”

Florence is inmiddels weer in Nederland en zegt tegen Hart van Nederland dat het verhaal niet klopt en dat zij erin is geluisd door een Surinaamse ‘vriend’, de 26-jarige Rochelly A. “Bij controle bleek er cocaïne te zitten in de parfumflesjes die ik voor een Surinaamse vriend mee had genomen. De cocaïne was vermengd met water. Het leek op een originele verpakking en er zat keurig plastic om. Ik had echt geen idee.”

Vertrouwensband

De stagiaire, die uiteindelijk vier dagen vast zat, kende Rochelly vier maanden en dacht een goede relatie met de man te hebben. “We hadden een vertrouwensband. Zoiets verwacht je gewoon niet. Ik heb hem vanuit de gevangenis heel kort gesproken. Het was vrij onsamenhangend wat hij zei, volgens hem was er iemand anders bij betrokken. Omdat ik nog niet weet hoe het verhaal precies zit wil ik er niet teveel over zeggen”, aldus Florence.

De vrouw kon door middel van Whatsapp-gesprekken met Rochelly bewijzen dat zij echt niets van de drugs in de parfumflessen wist en is daarom in vrijheid gesteld.

Waarschuwing

Florence wil met haar verhaal opheldering geven en een ieder waarschuwen. “Neem nooit iets mee voor een ander!. Ik had weleens gehoord dat je nooit iets mee moet nemen maar ik had echt geen reden tot wantrouwen. Ik heb er zeker iets van geleerd en wil door het delen van mijn verhaal graag mijn naam zuiveren maar ook anderen waarschuwen”, besluit de stagiaire.

Rochelly heeft toegegeven dat hij de twee parfumflessen met cocaïne inderdaad heeft afgegeven aan Florence. De man zit nog vast.