Insel Air kondigt voor tweede keer vluchten naar Suriname aan

insel air, curacao, antillen, MD 80

De Curaçaose luchtvaartmaatschappij Insel Air heeft voor de tweede keer aankondigt dat het vluchten gaat uitvoeren naar Paramaribo. Op 18 december zou het eerste vliegtuig koers moeten zetten naar Suriname. Dit meldt de maatschappij op Facebook.

Geen toestemming

InseAir kondigde eerder op Facebook en in dagbladen aan dat het vanaf 20 november naar Suriname zou gaan vliegen. Achteraf bleek dat het bedrijf geen toestemming had van de Surinaamse luchtvaartautoriteiten.

Overleg

Op 8 november was er een delegatie van Insel Air in Suriname voor overleg. Er moest gekeken worden of Insel Air voldeed aan de veiligheidseisen. Ook wilde Suriname afspraken maken over de landingsrechten.

Twijfel

Opmerkelijk is dat de maatschappij zelf twijfel zaait over de start van de vluchten. “Er moeten nog aanvullende overeenkomsten gesloten worden met semi-publieke en private partijen, om een ​​succesvolle herintroductie te garanderen”, aldus Insel Air op Facebook.

Klanten die al een vliegticket met een vertrekdatum tussen 20 november en 18 december hebben geboekt, kunnen kiezen voor een alternatieve reisdatum of hun geld terugkrijgen.

 

.