Insel Air krijgt toestemming en start vluchten naar Suriname

insel air, curacao, md-83
Foto: Guillaume Normand

De Antilliaanse luchtvaartmaatschappij Insel Air heeft vandaag goedkeuring gekregen van de Surinaamse luchtvaartautoriteiten om vluchten uit te gaan voeren naar Suriname. Tweemaal eerder kondigde de maatschappij aan vanaf Curaçao naar Paramaribo te gaan vliegen, maar het bedrijf had officieel geen toestemming.

Verkoop

Insel Air was, ondertussen dat de aanvraag tot goedkeuring liep, al wel begonnen met de verkoop van de vliegtickets, wat leidde tot boze en verontwaardigde reacties bij reizigers. De airline kondigde in eerste instantie zelfs aan dat het vanaf 20 november al wilde starten met de vluchten.

Klanten die al een vliegticket met een vertrekdatum tussen 20 november en 18 december hebben geboekt, kunnen kiezen voor een alternatieve reisdatum of hun geld terugkrijgen.

Overleg

Op 8 november was er een delegatie van Insel Air in Suriname voor overleg. Er moest gekeken worden of Insel Air voldeed aan de veiligheidseisen. Ook wilde Suriname afspraken maken over de landingsrechten en de betaling daarvan.

Vanaf 18 december 2017 zal Insel Air met een MD-83 toestel tweemaal per week (maandag en vrijdag) op Paramaribo gaan vliegen.