‘Je zei me altijd dat deze man, die klootzak, jou zou doodmaken’

gaitrie jagroep-
Gaitrie Jagroep. Foto: Facebook.

Gisteren werd de 43-jarige Gaitrie Jagroep uit Rijswijk tijdens haar vakantie in Suriname gedood door haar partner Mohamed K. (53). Hij wurgde haar in een woning op Wanica, waar ook hun 4-jarige zoon aanwezig was. Een vriend van de Surinaams-Nederlandse vrouw doet op social media een boekje open over de relatie van het koppel en zegt dat Gaitrie vaak mishandeld werd door K.

“Je zei me altijd dat deze man, die klootzak, jou zou doodmaken. Zelfs toen ik die auto aan je wilde lenen was hij jaloers. En nu heeft die klootzak je doodgewurgd”, schrijft Ram Dewsook, een goede vriend van Gaitrie, op Facebook. Ook schrijft hij dat de Surinaamse beperkt was in haar bewegingsvrijheid en dat zij van K. met niemand mocht praten en niemand mocht bezoeken, zelf haar familie niet. “Hij mishandelde je elke keer, ik waarschuwde je. Ze was altijd bang voor je, klootzak.”

Het gezin, wat de Nederlandse nationaliteit heeft, was op vakantie in Suriname. Zij zouden gisteren terugkeren naar Nederland. Gaitrie komt uit Paramaribo en woonde in Rijswijk. Ze werkte bij jeugdzorginstelling Youké.

Mes

De politie kreeg omstreeks 07:30 uur een melding dat er een vrouw zou zijn gedood in de woning. “Volgens verdachte Mohamed K. bevonden hij en zijn partner Gaitrie Jagroep zich in de keuken. Op een bepaald moment greep de vrouw naar een kapmes, waarmee zij hem te lijf wilde gaan. Met zijn ene hand hield K. de hand van Gaitrie met het scherp voorwerp vast en met zijn andere hand drukte hij tegen haar keel. Mohamed schakelde de politie in toen hij opmerkte dat de vrouw niet meer bewoog”, schrijft de politie. De man vertelde dat het stel vaak ruzie had tijdens hun verblijf in Suriname.

Het kapmes is aangetroffen en in beslag genomen. K. is aangehouden en zit vast. De politie heeft de zaak verder in onderzoek. De 4-jarige zoon zal bij familieleden in Suriname worden ondergebracht.

Gaitrie en Mohamed op een eerder foto uit 2018.