Jongens die overlast veroorzaakten in Domineestraat op vrije voeten gesteld

jongeren, domineestraat, suriname, hebrew israelites
De jongeren van de religieuze beweging de Black Hebrew Israelites in de Domineestraat in Paramaribo. Foto: Facebook

De vijf Surinaamse jongens die zaterdagmiddag opgepakt werden omdat zij overlast veroorzaakten in de Domineestraat in het centrum van Paramaribo zijn vandaag ‘na ernstig te zijn aangesproken’ weer op vrije voeten gesteld. Dit meldt de politie op zijn website. 

Z.P. (20), A.K. (19), A.B. (19), S.K. (17) en R.Z. (30) werden opgepakt omdat zij meerdere personen verbaal aanvielen op straat. Onder andere een langslopende oudere man en twee vrouwen moesten het ontgelden. “Zulke dames ga ik doodmaken. Je bent een schaamteloze vrouw en een schaamteloze vrouw zien we als een hond. Bitch!”, roept een van de jongens tegen de vrouwen. Ook wordt er door een van hen geroepen dat hij de ingewanden van de vrouw eruit zal halen.

De groep nam alle gesprekken zelf op. De video’s verschenen vervolgens op Facebook, waar ze veelvuldig gedeeld werden. Op het sociale platform wordt met veel afschuw en boosheid gereageerd op de video’s. Velen vinden dat de groep jongens de openbare orde ernstig verstoren en de straat terroriseren.

YouTube

De vijf verdachten hebben tijdens hun verhoor verklaard dat zij het voorbeeld van straatprediking in het buitenland via YouTube hebben gezien en hebben overgenomen. Het gezelschap predikt de boodschap van de uit Amerika afkomstige religieuze beweging de Black Hebrew Israelites (Afrikaanse Hebreeërs).

Na een waarschuwing zijn de jongens vrijgelaten.