KLM biedt vanaf nu AirFi aan op vluchten naar Suriname

klm, boeing 747, vliegtuig
Een Boeing 747 van de KLM. Foto: Boris Samoylenko

KLM biedt vanaf nu inflight entertainment aan via AirFi op vluchten naar onder andere Suriname. Passagiers kunnen via hun eigen telefoon, laptop of tablet verbinding maken met de AirFi en zo films kijken, muziek luisteren, tijdschriften en kranten lezen en spelletjes spelen.

“De kwaliteit van het huidige inflight entertainment in de Boeing 747-400’s is niet meer van het niveau dat het zou moeten zijn. Omdat de toestellen de komende jaren volledig uit de vloot verdwijnen is het investeren in nieuwe systemen niet meer rendabel. Met de routers van AirFi aan boord kunnen we de passagiers via hun eigen mobiele apparaten van hoogwaardige content voorzien”, aldus René de Groot, Chief Operating Officer van de KLM, tegen luchtvaartnieuws.nl

Alle Boeing 747 toestellen van de KLM worden voorzien van AirFi routers. De luchtvaartmaatschappij blijft daarnaast entertainment aanbieden via de persoonlijke tv-schermen die in de stoelen zitten.

Vloot

De KLM heeft op dit moment nog elf operationele Boeing 747’s in zijn vloot. De luchtvaartmaatschappij zet de toestellen onder andere in op Willemstad (Curaçao), Paramaribo (Suriname) en Nairobi (Kenia).

De Boeing 747 wordt in juli 2021 volledig uitgefaseerd. De toestellen moeten in dat jaar allemaal zijn vervangen door modernere toestellen als de Boeing 777-300ER en Boeing 787 Dreamliner. KLM laat aan deze website weten dit jaar nog met de Jumbojets naar Paramaribo te blijven vliegen. “Voor 2020 kunnen we nog geen uitspraken doen wegens de planning”, aldus een woordvoerder van de KLM.