Lichaam ‘Biga’ eerder naar Suriname, begrafenis verplaatst

biga, ronny nelom-
Ronny 'Biga' Nelom. Foto: Facebook

De begrafenis en ‘dede oso’  van de overleden kawinazanger Ronny ‘Biga’ Nelom is verplaatst. Dit laat radiomaker Guno Ravenberg aan De Ware Tijd weten. 

Aanvankelijk zou het lichaam dinsdag naar Suriname gevlogen worden, maar het stoffelijk overschot van de zanger is op dit moment al onderweg naar Suriname. De SLM/TUI-vlucht heeft vandaag echter 2,5 uur vertraging opgelopen. De Boeing 787 Dreamliner, met Biga’s lichaam aan boord, zal volgens de laatste berichten omstreeks 20:34 uur (lokale tijd) in Suriname landen.

De begrafenis en de ‘dede oso’ vinden zodoende ook een dag eerder plaats. Woensdag 10 oktober zal de ‘dede oso’ plaatsvinden op het terrein van staatsradio SRS. Een dag later, donderdag 11 oktober, zal de zanger begraven worden op de begraafplaats ‘Hodie Mihi Cras Tibi’ aan de Dr. Sophie Redmondstraat 246.

Cultuurdirecteur Elviera Sandie heeft maandag op staatsradio SRS ontkend dat de legendarische kawinazanger met staatseer wordt begraven. Sandie zei dat hier bepaalde criteria aan verbonden zijn en dat de familie hiervoor geen verzoek heeft ingediend. Eerder werden er meldingen gedaan dat Biga naast collega-zangers Henry Ceder en Max Nijman zou worden begraven. Beiden Surinaamse legendes liggen ook begraven op ‘Hodie Mihi Cras Tibi’.

Of de diensten live online te volgen zijn, is onduidelijk.