Man (19) opgepakt voor seksueel misbruik Surinaams meisje (8)

politie, suriname, auto

Een achtjarig meisje is momenteel onder medische behandeling in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) na seksueel te zijn misbruikt. De 19-jarige Eon M. is op dinsdag 8 januari 2019 door de politie van Zanderij aangehouden en in verzekering gesteld in deze zaak.

M. wordt ervan verdacht zich op maandag 7 januari schuldig te hebben gemaakt aan seksueel misbruik van het meisje in het dorp Wit Santi. De ouders van het kind deden op dinsdag 8 januari aangifte tegen de man.

Zij verklaarden dat M. ongeveer een jaar bij hen werkt en woont. De man zou kind aan huis zijn bij de familie. Toen de vrouw des huizes zich in een slaapkamer in het huis bevond, zag hij kans om zijn daad te verrichten. M. bracht het meisje buiten de woning, ten einde haar seksueel te kunnen misbruiken. Volgens Dagblad Suriname heeft het meisje scheuringen in haar geslachtsdeel opgelopen.

Na zijn criminele daad verliet de man de plaats. Op dinsdag 8 januari hield de politie de M. aan, die op het punt stond om met de bus via Apoera naar zijn geboorteland Guyana te vertrekken. De politie heeft de zaak in onderzoek.