Man (35) steekt in op partner en pleegt zelfmoord te Kwatta in Suriname

politieauto, suriname, kps, paramaribo
Foto: KPS

De 35-jarige Eugene Jean Fritsner heeft woensdag in Suriname zijn partner gestoken met een scherp voorwerp. Kort na het incident beroofde de man zichzelf van het leven door zichzelf op te hangen. Dit meldt de Surinaamse politie op zijn website.

De politie van het ressort Kwatta kreeg in de vroege ochtend van woensdag 20 maart de melding van een geval waarbij een man zijn partner twee steken had toegebracht met een scherp voorwerp. De politie deed het adres aan en trof de gewonde vrouw aan. Zij is per ambulance afgevoerd naar de spoedeisende hulp van het Academisch ziekenhuis Paramaribo (AZP). Fritsner had zich voor de komst van de politie uit de voeten gemaakt.

Kort na het incident kreeg de politie van Kwatta een melding van een ophanging op een locatie in het ressort. De plek werd aangedaan en het bleek te gaan om dezelfde man die eerder zijn partner had gestoken.

Het ontzielde lichaam van Fritsner is na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) afgestaan aan de nabestaanden. De gewonde vrouw is volgens de politie voor medische behandeling naar Frans-Guyana vertrokken. De oorzaak van het ongeval ligt hoogstwaarschijnlijk in de relationele sfeer.

Denk jij aan zelfmoord? Je bent niet alleen. Praat er met iemand over in je omgeving of neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel naar 0900-0113.