Man (36) door broers doodgestoken in Atjoni om mobiele telefoon

politieauto, suriname, paramaribo
Foto: KPS

De 36-jarige Orveo Fonkel is vrijdag tijdens een ruzie met twee broers om een mobiele telefoon voor een winkel in Atjoni neergestoken. Dit meldt de Surinaamse politie.

Steekwonden

Fonkel moest van een familielid van de twee broers een mobiele telefoon aan de zus van de twee verdachten geven. De zus heeft het toestel nooit ontvangen en bracht haar twee broers hiervan op de hoogte. Bij het zien van Fonkel vroegen de broers hem om opheldering, wat uitmondde in een ruzie. De twee broers brachten het slachtoffer meerdere steekverwondingen toe met scherpe voorwerpen, die zij kort daarvoor in de winkel gekocht hadden. Fonkel rende weg, maar zakte 100 meter verder in elkaar en overleed ter plaatse.

Bronnen rond Fonkel melden dat het verhaal van de politie niet klopt en dat de twee broers Fonkel juist geld schuldig waren.

Aanhouding

Een van de broers, de 31-jarige Maikel A., is op zaterdag 16 juni door de politie in Brownsweg aangehouden. Aan de opsporing van de tweede broer, die bekend staat als ‘Sabatin’, wordt gewerkt.