Man in Suriname mist begrafenis moeder in Nederland door vernieling en bedreigingen

verkeerstoren Zanderij, Suriname

De 40-jarige Cedric M. is op dinsdag 21 mei door de Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden en overgedragen aan de politie van het ressort Flora. De man wordt beschuldigd van vernieling en bedreiging met een misdrijf. Dit schrijft de Surinaamse politie op zijn website.

Cedric heeft op woensdag 8 mei, op een woonadres in de Adroestraat, een voertuig vernielt. Het voertuig is van een oom van hem die op het vermeld adres woonachtig is. De oom en zijn gezinsleden waren niet thuis toen Cedric die vernieling pleegde. Hij gebruikte stenen om onder andere de ruiten van het voertuig kapot te slaan. Toen een huisgenoot thuis kwam, zag zij de vernieling en vertelden buurtbewoners aan haar dat Cedric de boosdoener was.

Politioneel onderzoek heeft naar voren gebracht dat Cedric uit wraak het voertuig van zijn oom vernielt heeft. Cedric’s moeder is onlangs in Nederland overleden. Afgesproken was dat Cedric en zijn oom naar Nederland zouden afreizen voor de begrafenis. Cedric’s familie kreeg te horen dat Cedric gezegd had dat als hij eenmaal in Nederland was hij zou onderduiken. De familie nam toen het besluit om de reis van Cedric naar Nederland niet door te laten gaan.

Dat besluit viel niet in goede aarde bij Cedric en wel zodanig dat hij op woensdag 8 mei zijn oom ging molesteren op de luchthaven. Die stond op vertrek naar Nederland. Cedric vertrok van de luchthaven en ging naar het huis van zijn oom waar hij een voertuig zwaar beschadigde. Als of dat nog niet genoeg was stuurde hij app-berichten en voicemails naar zijn oom en diens vrouw waarin hij hen met de dood bedreigde.

Cedric wist uit handen van de politie te blijven tot dinsdag 21 mei. Op die dag is hij door politieambtenaren van de RBTP gesignaleerd, aangehouden en overgedragen aan de collega’s van het politie bureau Flora. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Cedric in verzekering gesteld terzake vernieling en bedreiging met een misdrijf.