Man rijdt in op Surinaamse journaliste Gail Eijk

gail eijk, suriname, aangereden, journaliste,

Een persoon is gisteren met zijn auto ingereden op de Surinaamse journaliste Gail Eijk. De schrik zat er goed in bij de Apintie-verslaggeefster, die niet gewond raakte. 

Eijk stond op het wegdek van de Groenhartstraat en was ter plaatste om verslag te doen van een man die om het leven was gekomen door politiekogels, toen een auto haar van achter naderde, gas gaf, claxonneerde en tegen haar been aanreed. De auto reed vervolgens door. ”

Filmpje

Door dat de camera al draaide, werd het incident vastgelegd. De Surinaamse politieagent Revelino Eijk, een broer van de journaliste, plaatste het filmpje op zijn Facebook pagina. De agent achterhaalde ook het kentekennummer van het voertuig en plaatste deze later eveneens online. De bestuurder heeft zich nog niet gemeld.

Zie hieronder het incident.

UPDATE:
Gail Eijk meldt op Facebook dat zij aangifte van het incident heeft gedaan bij de politie. Zij zegt ook dat de eigenaar van het voertuig zich op het bureau heeft gemeld. De man zegt zijn auto uitgeleend te hebben en dat hij niet op de hoogte was van het voorval. De politie heeft de zaak in onderzoek.