Man uit rijdende pick-up gegooid en loopt weg uit ziekenhuis Suriname

azp, ziekenhuis, suriname, spoedeisende hulp
Foto: KPS.

Een man is vrijdag in Suriname uit een rijdende pick-up geduwd. Hij raakte hierbij gewond. De politie van het ressort Groningen pakte korte tijd later bij Monkshoop twee verdachte op.

De politie van het ressort Kwatta kreeg een melding binnen dat een man vermoedelijk gegijzeld was en ter hoogte van de Noordpolderweg uit een voertuig was gegooid. De twee verdachten zouden vervolgens met hoge snelheid naar Groningen zijn gereden. De ingeschakelde politie deed de locatie aan en trof de 56-jarige Lesly V. aan. De zojuist uit de auto gegooide man klaagde over pijn in zijn hele lichaam en werd met een ambulance afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP).

Een getuige had echter een foto gemaakt van de pick-up waarin de drie mannen zaten. Aan de hand van uitgewerkte informatie is het voertuig door de politie van Groningen aangehouden. Wetsdienaren konden de twee verdachten arresteren. Het gaat om Faizel N. en Mohamedsavie J..

Volgens de verklaringen van beide verdachten, verschafte V. hun informatie over een manspersoon die een tas, een bos sleutels en een vuistvuurwapen uit het voertuig van N. moest hebben weg genomen. De informatieverschaffer zou de twee mannen brengen naar het adres van de dief, om de gestolen goederen terug te kunnen krijgen. Als beloning gaf het tweetal 300 SRD aan V. Samen en op aanwijzing van V. werden verschillende adressen aangedaan, zonder het gewenste resultaat. N. en J. vonden dat zij door V. in de maling waren genomen.

De twee verdachten besloten op een bepaald moment om het voertuig te stoppen en V. de gelegenheid te geven uit het voertuig te stappen. Volgens N. en J. weigerde V. dit, waarna zij hem vastpakten en uit het voertuig duwde.

Opvallend is dat na een ingesteld onderzoek in de woning van N. de politie het vuistvuurwapen, met een geldige vergunning, hebben aangetroffen.

Toen de politie bij het ziekenhuis aankwam om V. te verhoren in de zaak, bleek de man te zijn weggelopen. Ook op zijn woonadres werd hij niet door de politie aangetroffen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn N. en J. in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.