Manschappen Surinaamse politie leggen werk neer (update)

Leden Surinaamse politie 8 mei 2019
Manschappen van het Korps Politie Suriname tijdens een beëdiging. Foto: KPS

Leden van het Korps Politie Suriname (KPS) hebben woensdagavond om 18:00 uur het werk neergelegd en zich aangemeld bij de Politie Academie aan de Surinamestraat in Paramaribo. Dit meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd vandaag op haar website. 

Volgens de krant heeft de werkneerlegging te maken met het incident van 25 april waarbij drie voetballende politieambtenaren in de clinch zijn geraakt met een gezin om een voetbal. De agenten werden vorige week in verband met het onderzoek, buiten functie gesteld door de afdeling Onderzoek Politiezaken van het KPS. Gisteren werden de agenten na verhoor in verzekering gesteld. Dit was de druppel die de emmer heeft doen overlopen bij de leden.

Volgens een oproep via WhatsApp zou het om een oneerlijk rechtsproces gaan. De actie wordt overgenomen door de Surinaamse Politie Bond, om aandacht van de regering te vragen.

Update: 

Het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) heeft woensdagavond besloten dat alleen de leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo in actie gaan. Vandaag om 12.00 uur in de middag belegt de SPB een algemene ledenvergadering om de vervolg stappen over deze zaak te bespreken.