Melanie deelt schokkend verhaal over medische zorg in AZP

academisch ziekenhuis paramaribo, suriname
Foto: AZP

Melanie Khemai deelt in een video op Facebook een schokkend verhaal over de medische zorg die haar broer Kevin kreeg in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). 

De 23-jarige Kevin verongelukte op 19 februari met zijn motor op de kruising van de Margarethalaan en de Van Maanenlaan, omdat hij geen voorrang kreeg van een afslaande automobilist. Hij werd met spoed overgebracht naar het AZP. Op 13 maart overleed hij in het ziekenhuis.

Boekje open

De in Nederland wonenden Melanie, die met haar ouders afreisde naar Suriname, doet in onderstaande video een boekje open over de medische zorg die haar broer kreeg. Of liever gezegd niet kreeg. Zij was zeer te spreken over het snelle ambulance vervoer, maar wat daarna volgde was voor haar een opeenstapeling van dramatische gebeurtenissen.

Behandelend arts

Volgens Melanie werd het verzoek van haar ouders om Kevin naar Nederland te vervoeren weggelachen door de behandelend arts. Hij zei: “Lijkt het erop alsof hij kan vliegen?”. “Ik weet niet voor wat hij ons zag, maar zo hoort een behandelend arts niet te praten”, vertelt Melanie.

Ook haalt Melanie aan dat dezelfde arts bang was voor reputatieschade voor het AZP als naar buiten zou komen dat er niet genoeg bloed in het ziekenhuis aanwezig was. Kevin had veel bloed verloren en dit diende aangevuld te worden. Het ziekenhuis bleek niet te beschikken over voldoende bloed en dus deed de familie een oproep om bloed te doneren. Dit viel bij de arts niet in goede aarde.

Daarnaast zegt Melanie dat de arts de familie niet gecondoleerd heeft nadat Kevin is overleden. “Hij heeft niks gezegd. Hij is niet naar ons toegekomen om ons te condoleren. Hij is ons niets komen uitleggen en liep gewoon langs ons heen”.

Privacy

Ook nam het AZP de privacy van de familie met een korreltje zout. Zo wisten mensen van buiten de familie sneller de huidige status van Kevin dan de familie zelf. Dit was volgens Melanie omdat het ziekenhuispersoneel informatie over Kevin vrijgaf aan buitenstaanders die belde en vragen stelde.

Daarnaast had de familie aangegeven dat alleen het gezin bij Kevin op bezoek mocht komen toen hij op de intensive care afdeling lag. Maar aan dit verzoek werd geen gehoor gegeven, met als resultaat dat er verschillende mensen bij Kevin op de kamer waren die er niet hoorde te zijn. “Er wordt alleen aan je gevraagd voor wie kom je? Ok, je komt voor die, ok, die ligt daar. Als wij zeggen dat wij niemand anders dan alleen ons gezin binnen willen hebben, dan hoort er ook niemand binnen te komen”, vertelt Melanie vol ongeloof.

Melanie deelt in de video ook haar mening over het gebruik van social media in dit soort situaties. Zo zag zij het filmpje van het ongeluk van haar broer eerder dan dat zij het nieuws zelf hoorde.

Zie de gehele video van Melanie hieronder:

Het zusje van de overleden Kevin Khemai vertelt over de slechte medische zorg in Suriname !!!

Het zusje van de overleden Kevin Khemai, vertelt in haar eigen woorden hoe het allemaal na zijn aanrijding en tijdens zijn overlijden gegaan is en hoe ze door de behandelde artsen behandeld werden. Het is te triest voor woorden. Bekijk de video. hieronder credits : @MelanieKhemai⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇⬇

Geplaatst door Opium Noir op Zondag 1 juli 2018