Moeder en drie zonen aangehouden in Suriname

politieauto, suriname, kps, paramaribo, korps
Foto: KPS.

De politie in het ressort Munder heeft woensdag een moeder, haar drie zonen en drie vrienden opgepakt voor openlijke geweldpleging, bedreiging en vernieling. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

Volgens de krant zijn de jongens, die tussen de 13 en de 19 jaar oud zijn, hun buren aan de Oerdiestraat tot last. Zij zouden zich omstreeks 08:00 uur in de ochtend al begeven op de straathoeken en staan hier vaak om 00:00 uur nog.

Ook voetballen de jongens op straat. Wanneer autobestuurders willen passeren moeten zij toeteren, omdat sommige jongeren weigeren aan de kant te gaan. Daarnaast zouden zij het huis van een buurman bekogeld hebben met stenen, nadat de bal op zijn erf was beland.

Klachten

Sinds januari dit jaar hebben verschillende buurtbewoners geklaagd bij de politie. Volgens de krant wilde de moeder eerder een politieagent te lijf gaan met een hamer.

Afgelopen woensdag is de moeder samen met haar drie zonen en drie vrienden aangehouden. Geen van de jongens gaat naar school. Slechts een jongen (19) uit de groep werkt, als bewaker.

Uit buurtonderzoek van de politie blijkt dat niemand een goed woord over heeft voor de familie. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.