Mony Hond wil niet reageren op veroordeling in Frankrijk

mony hond, bordo, joel martinus, suriname, golden boi
Joël 'Mony Hond' Martinus. Foto: Facebook/Mony Hond.

Joël Martinus, ook wel bekend onder de namen ‘Mony Hond’ en ‘Bordo’, wil vooralsnog niet reageren op het bericht dat hij vrijdag in Frankrijk voor de tweede keer veroordeeld is tot acht jaar cel. Dit zegt hij desgevraagd tegen de Surinaamse krant Times of Suriname.

De rechter acht bewezen dat de 37-jarige Martinus in de periode van 2016 tot 2018 zes mannen via Frans-Guyana naar de Franse stad Le mans heeft laten afreizen om cocaïne te smokkelen. Meerdere drugskoeriers hebben aangegeven dat Mony Hond degene was die de cocaïne leverde en dat zij voor hem hebben gewerkt. Een rechter in de Franse stad La Mans veroordeelde Martinus vrijdag in hoger beroep tot een gevangenisstraf van acht jaar. Bordo was zelf niet aanwezig in de rechtbank.

Frankrijk ziet Mony Hond graag uitgeleverd worden door Suriname. Pogingen hiertoe van de Fransen leverden geen resultaat op.

De Franse krant Le Maine Libre beschreef Mony Hond als een bekende persoonlijkheid die populair is onder de Surinaamse jeugd en op Facebook pronkt met geld, sieraden en luxe. De Surinaamse entertainer heeft gezegd dat als hij iets over de zaak kwijt wilde, hij allang live op Facebook was gegaan.