Naskip mogelijk ook naar Rotterdam en Den-Haag

naskip, suriname, lelydorp
Foto: Naskip

Gisteren werd bekend dat het Surinaamse fastfoodbedrijf Naskip vestigingen in Amsterdam en Almere zal gaan openen. Als deze bedrijven goed gaan lopen, zal er in Rotterdam en Den-Haag ook een vestiging van het bekende kiprestaurant geopend worden. Dit zegt Naskip-directeur Glenn Nassy tegenover deze website. 

Streefdatum

Achter de schermen wordt op dit moment hard gewerkt om alles op te zetten en uit te werken. Het bedrijf heeft al aanbiedingen gehad voor diverse locaties. “De streefdatum is om nog deze zomer open te gaan in Amsterdam en Almere. Maar we zijn afhankelijk, er gelden in Nederland natuurlijk andere regels”, vertelt Nassy.

Nassy, zelf woonachtig in Suriname, zal de komende periode heen en weer reizen tussen Suriname en Nederland. De Naskip-eigenaar geeft de Nederlandse vestigingen grotendeels uit handen. “Mijn zoon en mijn dochter die wonen in Nederland en zij zullen de zaken gaan beheren.” 

Concept

Op de vraag of Naskip in Nederland precies dezelfde Surinaamse kruiden gaat gebruiken voor zijn kip, antwoord de directeur “Ja, het concept is uiteraard precies hetzelfde. Het worden precies dezelfde producten.”

Peper

Bij veel klanten is de peper van Naskip erg populair. De peper wordt door het bedrijf zelf gemaakt en verpakt en zal ook verkrijgbaar zijn in de Nederlandse restaurants. Dat de peper populair is blijkt uit het feit dat op de KLM-vluchten, vanuit Paramaribo naar Amsterdam, bij elke maaltijd een zakje Naskip peper geserveerd wordt.

Extra

Ook zal Naskip gaan kijken naar de vraag van de klant om zo iets extra’s toe te voegen aan het menu. “MacDonald’s in Japan verkoopt McSushi en in Nederland heb je de McKroket. Wij willen proberen hierin mee te gaan om de klant tegemoet te komen” 

Voor concurrentie van Nederlandse fastfoodketens is Nassy niet bang. “In Suriname hebben wij ook de KFC, MacDonalds, Popeyes en Subway en wij doen het hier prima. Wij gaan het gewoon proberen in Nederland.”

Vestigingen

Naskip is het eerste fastfoodbedrijf wat zich in Suriname vestigde. Het bedrijf startte in 1962 en was tientallen jaren het enige fastfoodrestaurant in Suriname. Inmiddels telt Naskip vijf vestigingen: Henck Arronstraat, hoek Wanica en Verlengde Gemenelandsweg, Kwattaweg, Latour en in Lelydorp. Op korte termijn zullen er nog twee nieuwe vestigingen geopend worden, een in Paramaribo-Noord en een in de Hermitage Mall. Deze zomer komen daar dus Amsterdam en Almere bij, wat het totaal op negen vestigingen brengt.