Nederlandse vakantieganger brengt vrouw om het leven op vakantie in Suriname

politieauto, suriname, paramaribo
Foto: KPS

Een 53-jarige man heeft vandaag zijn 43-jarige partner door wurging om het leven gebracht in Suriname. In de woning op Wanica was ook hun 4-jarige zoon aanwezig. Dit meldt de politie op zijn website.

Het gezin, wat de Nederlandse nationaliteit heeft, was op vakantie in Suriname. Zij zouden vandaag terug naar Nederland reizen.

De politie kreeg omstreeks 07:30 uur een melding dat er een vrouw zou zijn gedood in de woning. “Volgens verdachte Mohamed K. bevonden hij en zijn partner Gaitrie Jagroep zich in de keuken. Op een bepaald moment greep de vrouw naar een kapmes, waarmee zij hem te lijf wilde gaan. Met zijn ene hand hield K. de hand van Gaitrie met het scherp voorwerp vast en met zijn andere hand drukte hij tegen haar keel. Mohamed schakelde de politie in toen hij opmerkte dat de vrouw niet meer bewoog”, schrijft de politie. De man vertelde dat het stel vaak ruzie had tijdens hun verblijf in Suriname.

Het kapmes is aangetroffen en in beslag genomen. K. is aangehouden en zit vast. De politie heeft de zaak in onderzoek. De 4-jarige zoon zal bij familieleden in Suriname worden ondergebracht.