Neppe Facebookpagina en chatberichten Surinaamse minister in omloop

valse facebook, minister van buitenlandse zaken, suriname, pollack beighle
Foto: NII

Er is een valse Facebookpagina van de Surinaamse Minister van Buitenlandse Zaken (BuZa), Yldiz Pollack-Beighle in omloop. Via Faceboook Messenger worden willekeurige mensen in Suriname benaderd om leningen af te sluiten.

Lening

“Middels chatberichten worden personen voorgehouden, dat Suriname overeenkomsten heeft gesloten met verschillende banken in Frankrijk en West-Afrika om mensen financieel te helpen bij het opzetten van hun eigen project of om hun eigen huis te kopen tegen een rente van 2%”, schrijft de regering in een persbericht.

Negeren

Via het Nationaal Informatie Instituut laat de minister weten geen persoonlijke Facebookpagina te hebben en om niet in te gaan op dergelijke berichten. “Dat men moedwillig ertoe overgaat deze site te gebruiken om bedrog te plegen, is afkeurenswaardig” aldus minster Pollack Beighle.

Eerder zijn ook de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad en de minister van Buitenlandse Zaken, Mike Noersalim, eveneens het doelwit geweest van kwaadwillenden die valse Facebookpagina’s aanmaakte.