Nieuw luxueus villa resort in Suriname maakt zich klaar voor pre-opening

bronbella, suriname
Een gedeelte van het nieuwe Bronbella Villa Ressort in de wijk Leiding in Suriname. Foto: Bronbella.

Het nieuwe luxueuze villa resort Bronbella in Suriname nadert het einde van de (bouw)werkzaamheden van fase 1 en maakt zich klaar voor de pre-opening in de zomervakantie. Het resort moet vakantiegangers niet alleen onderdompelen in rust en luxe, maar wil ook op maatschappelijke gebied zijn steentje bijdragen aan het land.

Vakantievilla’s

Op het terrein van het Bronbella Villa Resort aan de Meckenbergstraat in de Surinaamse wijk Leiding vinden we zes vakantievilla’s: 3x Villa Junior (maximaal 3 personen), 2x Villa Queen (maximaal 4 personen) en 1x Villa Family (maximaal 6 personen)

Alle verblijven zijn ingedeeld met 2 of 3 slaapkamers, voorzien van airconditioning, luxe bedden, modern ingerichte keukens, gratis wifi en digitale televisie. De vakantievilla’s zijn volledig ingericht inclusief bed- en badlinnen. Ook is elk verblijf voorzien van een ruime lounge-terras en een privé parkeerplaats.

Het terrein van Bronbella Villa Resort wordt naast camerabeveiliging ook 24/7 fysiek bewaakt.

Een sfeerimpressie van het Villa Resort Bronbella, waar fase 1 wordt afgerond. Foto: Bronbella.

Resort

Binnen het resort kunnen gasten in fase 1 gebruik maken van het zwembad en de Cabana bar. In fase 2 zal er aandacht besteed worden aan een fitnessruimte, game room, massagesalon en een restaurant waar gasten kunnen vertoeven.

Services

Tegen betaling kan er gebruik gemaakt worden van airport/taxiservice, wasservice en kan er ook ontbijt en lunch bezorgd worden. Daarnaast is het mogelijk om op het resort tours en excursies te boeken. Dit zal in samenwerking gaan met externe touroperators.

Omgeving

Het Bronbella Villa Resort ligt zo’n vijftien kilometer verwijderd van het stadscentrum van Paramaribo. Het bekende winkelcentrum Hermitage Mall is met de auto binnen tien minuten bereikbaar. In de omgeving liggen ook het bekende Dr. Ir. F. Essed voetbalstadion en de Anthony Nesty Sporthal, waar regelmatig wedstrijden, toernooien en concerten worden gehouden. Ook het Flamboyant park, dat bekend staat om optredens van internationale topartiesten, ligt op tien minuten afstand rijden. Op steenworp afstand is het Javaanse familierestaurant Warung Resa gevestigd.

Opening

De planning is dat in de zomervakantie de deuren openen voor het grote publiek. Er zal voorafgaand aan de opening een soft launch worden georganiseerd, zodat de genodigden kennis kunnen maken met het nieuwe hotel/resort concept Bronbella. De directie zal tijdens deze dag de visie en ambities van Bronbella delen met de aanwezigen gasten.

Ook zal er verder worden ingegaan op de planning van fase 2, de uitbreiding op het Bronbella Villa Resort. Een deel van de noodzakelijke vergunningen zijn reeds ontvangen. Maar om over te gaan tot de uitvoering van deze werkzaamheden, zal er gewacht moeten worden totdat het papierwerk in orde is. De directie van het bedrijf is in gesprek met de verschillende instanties en deze hebben reeds de toezegging gedaan dat ook de overige vergunningen zullen worden afgeleverd. Tot die tijd kunnen de vakantievilla’s van het resort geboekt worden tegen aantrekkelijke kortingstarieven.

Als de vergunningen tijdig en volgens planning worden afgegeven, opent Bronbella in december 2019 officieel haar deuren.

bronbella, ressort, suriname3
Een sfeerimpressie van de verlichting op het resort. Foto: Bronbella.

Maatschappelijke betrokkenheid

Het doel van Bronbella Villa Resort is niet alleen om vakantiegangers een accommodatie te bieden waarbij zij kunnen genieten van rust en luxe, maar heeft ook als doel zich actief in te zetten op maatschappelijk gebied.

De eigenaar van het resort zegt graag iets terug te willen doen voor de Surinaamse samenleving. “Bronbella leeft mee met Suriname. Wij van Bronbella willen door resorts te openen meer werkgelegenheid creëren en ons personeel goede arbeidsvoorwaarden bieden die voldoen aan de levensstandaard van Suriname”, aldus de directie.

Ook de jeugd staat bij het bedrijf hoog in het vaandel. “Daarnaast zijn er plannen om in de toekomst de jeugd te ondersteunen waarbij hun sociale ontwikkeling centraal staat. Door middel van sociale projecten zullen wij ons inzetten om deze doelgroep de kans geven om in een veilige cultuur echt een kind te zijn. Wij zullen daarom een deel van onze winstomzet gebruiken om onze eigen projecten te financieren”, besluit het bestuur.

Meer informatie via Bronbella.com of de Facebookpagina Bronbellaresorts.