Nieuw SLM vliegtuig in gebruik genomen na ‘inzegening’ religieuze leiders

slm, boeing 737-700, surinam airways, suriname
De Boeing 737-700 (PZ-TCS) van de SLM.

De nieuwe Boeing 737-700 van de SLM is gisteren op de Johan Adolf Pengel luchthaven in gebruik genomen. Het toestel werd door enkele religieuze leiders uit de christelijke, hindoe en moslimgemeenschap ‘ingezegend’.

De 14 jaar oude Boeing wordt geleasd van de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij Aeroméxico. Het toestel, met registratienummer PZ-TCT, heeft de naam ‘District of Brokopondo’ gekregen. “Met de vernoeming van het nieuwe vliegtuig geeft de SLM de richting aan die onze nationale carrier opgaat; de naam staat voor het vertrouwen dat de SLM heeft in de nabije toekomst”, aldus de SLM in een persbericht.

Het nieuwe toestel, dat van nieuw interieur is voorzien, zal worden ingezet op de regionale routes en biedt plaats aan 120 economy class en 8 business class-passagiers.

Het is de tweede Boeing 737-700 voor de Surinaamse luchtvaartmaatschappij. Het eerste exemplaar ontving de SLM in april vorig jaar.

Vlootvernieuwing

De SLM is bezig met het vernieuwen van zijn vloot. Het bedrijf vervangt zijn oude Boeing 737-300 toestellen voor de modernere 737-700 ‘Next Generation’-versie. Dit toestel heeft onder andere een efficiëntere en stillere motor dan zijn voorganger. Daarnaast heeft de 737-700 een digitale cockpit en kan het toestel grotere afstanden afleggen dan de 737-300.

SLM-directeur Gerard Lau proost op het in gebruik nemen van de nieuwe Boeing 737-700. Foto: SLM.