Nieuwe voertuigen Surinaamse politie in ontvangst genomen

voertuigen, kps, politie, ssangyong, 10 april 2019
De nieuwe SsangYong voertuigen van de Surinaamse politie. Beeld: STVS.

Stuart Getrouw, minister van Justitie en Politie, heeft gisteren symbolisch 77 nieuwe voertuigen in ontvangst genomen in het pand van Rudisa Motors. De nieuwe Musso pick-ups van het Koreaanse merk SsangYong zullen worden ingezet bij de Surinaamse politie. 

Anand Pherai, directeur van Rudisa Motors, overhandigde symbolisch een sleutel aan de minister. Volgens de Getrouw zullen de voertuigen doelmatig worden ingezet, onder andere voor de bestrijding van zware criminaliteit, verkeerscriminaliteit en surveillance.

Onderhoud

Getrouw benadrukte het belang van het in goede staat houden van de pick-ups. “Ook wat onderhoud betreft gaan er protocollen getekend worden, want we moeten lang met ze overweg. Die overtuiging mag u hebben”, aldus de minister.

Pherai laat aan Starnieuws weten dat er een pakket aangeboden is aan de overheid. Daarin is inbegrepen dat de technici van de ministeries een training zullen krijgen hoe om te gaan met de voertuigen. Hiervoor is een trainer van de fabriek overgekomen vanuit Korea. Rudisa Motors gaat het onderhoud monitoren en bijhouden. De directeur laat weten dat de onderdelen van de Musso in voorraad zijn.

Geen vervoer

Geregeld wordt er door burgers in het land geklaagd dat politiebureaus zonder vervoer zitten. “We hebben vanaf het begin aangegeven dat we alles in het werk zullen stellen dat het veiligheidsgevoel weer komt. En middelen, waaronder voertuigen, zijn een van de belangrijkste zaken om dat te bewerkstelligen”, sprak Getrouw.

44 van de 77 (onbestickerde) voertuigen zijn al geleverd en zullen worden ingezet in Paramaribo en Wanica. In april zullen de resterende 33 pick-ups worden geleverd, deze zullen worden verdeeld over de overige districten.

De Surinaamse overheid zou naar verluid zon 28.000 USD per pick-up betaald hebben.

voertuigen, kps, politie, ssangyong, 10 april 2019-
Het interieur van de nieuwe voertuigen. Beeld: STVS.