Opnieuw chaos op regionale SLM-routes door wegvallen toestellen

surinam airways, boeing 737, slm, aviation
Een oude Boeing 737-300 van de SLM. Foto: Aero Icarus

De Boeing 737-700 (PZ-TCQ) van de SLM kan opnieuw niet ingezet worden. Het toestel staat aan de grond op de Surinaamse luchthaven Zanderij. Dit melden bronnen aan deze website. Wat het toestel precies mankeert is onduidelijk.

Daarnaast zal de Boeing 737-800, die de Surinaamse luchtvaartmaatschappij leaste van het Tsjechische Smartwings, vandaag terugvliegen naar de eigenaar in Praag. De SLM wilde het contract graag verlengen, maar dit was voor Smartwings niet mogelijk in verband met de aankomende zomerperiode.

Huren

Aangezien het ‘nieuwe’ SLM-toestel nog niet operationeel is, heeft de Surinaamse maatschappij op dit moment geen eigen toestellen om in te zetten op zijn regionale routes. De maatschappij ziet zich dan ook gedwongen om toestellen te huren. Bronnen melden dat de SLM een Boeing 767 heeft gehuurd voor de vlucht naar Miami. Daarnaast zou er een toestel van het Amerikaanse World Atlantic Airlines worden gebruikt voor de vluchten naar Curaçao/Aruba/Port of Spain.

Annuleringen/vertragingen

Vlucht PY-729 van Paramaribo naar Curaçao, via Port of Spain, van vandaag is geannuleerd. Deze vlucht worden morgen uitgevoerd. Vlucht PY-632 van Curaçao naar Aruba van morgen loopt minimaal zes uur vertraging op.

Vlucht PY-631 van Paramaribo naar Curaçao van 2 mei is eveneens geschrapt. Deze vlucht wordt op donderdag 3 mei ingehaald.

UPDATE 01-05-2018, 17:21 uur:

Het Facebookbericht van de SLM waarop bovenstaande vluchtinformatie is gebaseerd, is zojuist door de SLM verwijderd. Op dit moment is het dus niet duidelijk of de gegeven informatie nog klopt. Houd u de Facebookpagina van de SLM in de gaten voor de laatste informatie. Zodra er meer informatie beschikbaar is, zullen wij dit artikel updaten.